KÖRNYÉKBOLTOK A KÖZELBEN

Szalánta szívében a Platán Vendégháztól mindössze 600 méterre található minden, ami egy jó családi vacsora előkészületeihez kellhet. A központban van egy közért és egy zöldséges is, de ha valaki a főzőcskézés helyett inkább a kényelmet választaná, a Marica Vendéglő ínycsiklandozó fogásaiból is biztosan talál kedvére valót. Akik a nagybevásárlás hívei, azoknak sem kell messzire menni, mivel közel 10 km-re, Harkányban található egy supermarket, kicsivel távolabb pedig Pécsett Kertvárosban és Siklóson egy-egy hipermarket áll rendelkezésükre.

SZALÁNTA

Szalánta pezsgő életű településként, büszke római katolikus vallású és horvát nemzetiségű múlttal rendelkezik, ami megmutatkozik a színes programkínálatában is. Ilyen például a rendszeresen megtartott horvát bál a közösségi házban. Nevezetességei között szerepel a Németiben található késő barokk stílusú katolikus templom és a Zsolnay kápolna Eszterágpusztán, mindezek mellett a Szalántára látogatók felfedezhetik a helyi termelői piac kincseit is.

A három hektáros halastó körül varázslatos, fákkal ölelt, erdős környezetben lehet meghitt sétát tenni, vagy a közeli játszótéren az apróságokkal kikapcsolódni.

Szalánta
Szalánta
Szalánta
Szalánta

A BORTURIZMUS HÍVEINEK

Az 58-as főúton dél felé haladva néhány perc után a Villányi Borvidék kapuja fogadja az arra látogatókat. Temérdek ismert, klasszikus és premium borászat mellett rengeteg borospince várja a borok szerelmeseit. A borvidék egész évben változatos programokkal csalogatja a környékre tévedőket, így nem csak a nyitott pincék ideje alatt nyújt egyedülálló élményt hazánk lankás, déli sarka. Érdemes néhány percet eltölteni weboldalukon az aktuális programokat böngészve.


  • Villányi Borvidék


HARKÁNY = WELLNESS

A mindössze 12 km-re található Harkány, és híres Termálfürdője, ami kellemes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyógyfürdő nemrégiben felújított pillangó medencéje és a termálvizes szolgáltatásai több napra is kényeztető felfrissülést ígérnek. A város gyönyörű parkjaiban sétálva pedig mindenki átérezheti, hogy miért is ilyen nyugodtak és mosolygósak a Harkányban élők. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek is tartogat meglepetést a kisváros, mivel itt található az ország első elektromos közösségi kerékpár hálózatának egyik állomása, amivel könnyűszerrel felfedezhető a Dráva területének rejtett kincsekkel teli világa.

Harkány
Harkány
Harkány
Harkány

SIKLÓS

Siklós
Harkánytól néhány km-re lévő Siklós, a gazdag történelmével és impozáns múltjával újabb remek aktív vagy pihentető kikapcsolódásra ad lehetőséget. A Siklósi vár már a 13. század óta őrzi a környék nyugalmát, így kellemes délutáni program lehet egy történelmi séta a várban és az ott található múzeumban. Hazánk legdélebbi városa a gyógyfürdőzés szerelmeseinek is újabb lehetőséget nyújt a termálvízben való feltöltődésre a Thermal Spa Siklós által.
Siklós

PÉCS

Szalántától a Mecsek felé elindulva 15 km után Pécs városa kínál színes programokat és különleges élményeket. A gyönyörű, kétezer éves, mediterrán város történelmi, vallási és kulturális műemlékei, akár napokra képesek beszippantani az ide látogatókat. Érdemes egy kellemes sétát tenni a 2010-ben felújított Zsolnay-negyedben, vagy ellátogatni Pécs történelmi belvárosába. A girbe-gurba, dimbes-dombos kisutcák között bolyongva lépten-nyomon rejtett értékekre bukkanhat az egyszeri turista. A történelmi múlt mellett ízes gasztronómiai kikapcsolódást nyújt a város megannyi kiváló étterme a finom falatok szerelmeseinek. Az aktív kikapcsolódáshoz sem kell messze menni a Platán Vendégháztól, mivel Pécs mellett található a Mecsextrém kalandpark, ami az egész családnak tartogat szórakoztató és extrém élményeket.

Pécs
Pécs - Zsolnay negyed
Pécs - Mecsextrém

x
A Platán Vendégház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk az info@platanvendeghaz.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, Platán Vendégház